راهنمای خرید

تصفیه آب به روش اسمز معکوس

تصفیه آب به روش اسمز معکوس با تمام جزئیات

تصفیه آب به روش اسمز معکوس (Reverse Osmosis) که با تصفیه آب با دستگاه آب شیرین کن صنعتی نیز شناخته شده می باشد، یکی از روش های الهام گرفته از رفتار طبیعت است که تا حد زیادی نمک و املاح و یون های مضر را از آب حذف می کند. این روش تصفیه آب در واقع عکس رفتار طبیعت و کلیه انسان عمل می کند و با کمک غشای نیمه تراوا از ورود آلاینده ها، مواد رسوب کننده و غیره جلوگیری نموده و در نهایت آب خالص ارائه می دهد. گروه صنعتی هفت؛ تولید کننده تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب در ادامه به معرفی تصفیه آب با اسمز معکوس پرداخته و جزئیات آن را شرح خواهد داد.

تفاوت اسمز طبیعی و اسمز معکوس چیست؟

به فرآیند مهاجرت آب شور به آب با درجه شوری بیشتر در طبیعت اصطلاحا اسمز گفته میشود. این فرآیند در کلیه انسان ها و همچنین جذب آب از خاک توسط ریشه گیاهان مشاهده میشود. انسان برای تصفیه آب از این رفتار طبیعت الهام گرفته و عکس آن را برای حذف نمک، یون ها و املاح و آلاینده های موجود در آب با کمک آب شیرین کن صنعتی به کار می برد. در این روش، از یک غشای نیمه تراوا استفاده شده و آب با غلظت بیشتر که حاوی مواد آلاینده می باشد را با فشار از آن عبور داده میشود. عبور آب با آلاینده های زیاد از غشای نیمه تراوا باعث میشود تا تنها مولکول های آب از غشای عبور کنند و املاح و آلاینده ها در سمت دیگر غشا باقی بمانند. با توجه به اینکه در تصفیه آب به روش اسمز معکوس، آب با غلظت بیشتر به سمت آب با غلظت کمتر حرکت می کند و عکس رفتار طبیعت است، لذا لازم است از پمپ های فشار برای این منظور استفاده گردد.

گام های مهم در تصفیه آب به روش اسمز معکوس

غشای نیمه تراوا فیلتری می باشد که با داشتن سطحی با سوراخ های بسیار کوچک، از عبور برخی از یون ها و اتم ها جلوگیری میکند. استفاده از این غشا در اسمز معکوس (Reverse Osmosis) تا حد زیادی آلاینده ها را کاهش می دهد و در مقابل، انباشته شدن بیش از حد مواد ذائد بر روی آن منجر به کاهش عملکرد فیلتر خواهد شد. به همین منظور، گام های متعددی در تصفیه آب با روش اسمز معکوس در نظر گرفته شده اند تا بر این محدودیت ها غلبه شود. از مهم ترین گام ها در اسمز معکوس می توان به موارد زیر اشاره نمود:

پیش تصفیه آب

همان طور که اشاره شد، غشای نیمه تراوا به مرور به دلیل انباشته شدن مواد آلاینده مختلف بر روی آن با کاهش عملکرد مواجه می گردد. به همین منظور، لازم است به عنوان پیش تصفیه برخی از مواد آلاینده موجود در آب ابتدا به روش های مختلف حذف شوند و سپس آب با کدورت کمتر وارد دستگاه اسمز معکوس گردد. از جمله فرآیندهای صورت گرفته در مرحله پیش تصفیه می توان به حذف مواد معلق جامد در آب اشاره نمود. علاوه براین، به کمک مواد ضدعفونی کننده مانند کلر تا حد زیادی میکروارگانیسم های موجود در آب حذف شده و نسبت به تنظیم PH و حذف مواد رسوب کننده اقدام می گردد. با انجام این فرآیندها تا حد زیادی می توان به سلامت بیشتر غشا کمک نمود و آب برای تصفیه به روش اسمز معکوس آماده تر عمل می کند. لازم به ذکر است که مراحل پیش تصفیه به کمک تجهیزاتی از قبیل فیلتر شنی و فیلتر کربنی صورت می گیرد.

تصفیه با اسمز معکوس

پس از پیش تصفیه، آب وارد دستگاه اسمز معکوس می گردد و به منظور عبور آنها از غشا یا ممبران نیاز به فشار می باشد که توسط پمپ های مخصوص این فشار تامین می گردد. منافذ موجود بر روی غشا بسیار کوچک بوده و تنها آب خالص امکان عبور از آن را پیدا خواهد کرد و در نهایت از دستگاه خارج می گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *